Klamydiatest til skede

Selve testen

Klamydiahjemmetesten pakkes i en brun kuvert uden afsender. Der er altså ingen, der kan se hvad man får tilsendt eller hvor det kommer fra.

Testen til skede indeholder en podepind, et lille glas, et transportrør, en hospitalsseddel og en frankeret svarkuvert.

 

Hvordan tager jeg testen? Du skal anvende podepinden, hvorpå der er påført prøvevæske (væsken kan ikke ses. Podepinden er af plastik og er tynd og eftergivelig i den ende, som skal indføres i skeden. Podepinden skal føres ca. 5 cm op i skeden og drejes rundt i 10-30 sekunder. Stik prøveenden af vatpinden ned i glasset, og knæk forsigtig den øverste del af vatpinden af og smid den ud. Bemærk at prøvevæsken i glasset ikke skal hældes ud. Skrug herefter låget godt på, og prøven puttes nu ned i transportrøret. Nu er prøven er klar til afsendelse. Hvad tester klamydiatesten for? Testen tester mod klamydia og gonoré. Hvis du har haft ubeskyttet analsex, bør du kontakte din egen læge for at blive testet.

 

Hvis du er bekymret for om du er smittet i endetarmen eller med andre sexsygdomme end klamydia og goneré, skal du kontakte din læge eller en sexsygdomsklinik.

- Opdateret 19-11-2019 -